Lise Marie Johansson

Mitt framtida namn? Maybe. Funderar, och har gjort det länge, på att byta namn. Vad då heta Lisa Marie Therese? Blivit mobbad hela mitt liv, ok, inte på gravaste allvar, men ändå. Lise låter mycket finare. Inte lika hårt som "Lisa". Therese är bara onödigt då jag inte har någon som helst aning om var det kommer ifrån. Så då är min slutsats att Lise Marie skulle bli perfekt! Nån gång i framtiden kanske.. Det är ett stort beslut, även om det inte är någon vidare drastiskt ändring. Får tänka och fundera och besluta mig senare, jag har då inte bråttom.

//LilleLise

Framtidsvisioner

När jag går ur gymnasiet så vill jag helst ta det lugnt och jobba ett år, men i och med att jag har valt att lägga ett år extra på gymnasiet så får jag se hur det blir med den saken.. Jag vet ju vad jag vill utbilda till, så varför egentligen inte hoppa på det tåget direkt? Jag vill bli dietist, alternativt kostekonom eller något liknande. Det har jag verkligen fastnat för. Visst, krävs mycket för att komma in på just den utbildningen, men man kan ju alltid ha drömmen och kämpa för att försöka uppfylla den. Umeå, Uppsala eller Göteborg blir det i så fall. Göteborg är praktiskt, men Uppsala känns mer lockande. Umeå? Nä, fy, bo i mörker och bli deprimerad, gläk. Så nordligt vill jag inte bo.

En annan dröm är att jobba som au-pair i antingen England eller USA ett hel- eller halvår. Bli lite mer hemma på det engelska språket och uppleva en annan kultur, få klara sig själv och lära sig att ta ansvar för andra individer. En väldigt nyttig livserfarenhet som jag gärna skulle vilja testa på.

Skulle faktiskt också kunna tänka mig att bo i Tyskland i ett år, bara för att lära sig det språket riktigt med. Känner mig rätt bortkommen på den fronten. Blir irriterad på mig själv när det inte funkar, fast jag egentligen har baskunskaperna. Kanske är jag helt enkelt obegåvad när det gäller språk? Vill inte tro det, men jag börjar tvivla. I högstadiet klassade lärarna mig som "språkbegåvad", men jag nådde antagligen min topp där och sen har det bara dalat nerför. Men engelskan då? Hmm, mjo, det går. Bäst går det på papper, i tal vrickar jag tungan för att jag tänker för mycket. Låter inte det flöda, kopplar inte om helt. Antar att det är samma med tyskan, tänker för mycket. Då blir ingenting producerat för att tvekan kommer "Säger jag rätt nu?". Ingen idé att tänka så, jag vet, för då låser man sig, men det är så jag funkar. Komplicerat? Oerhört!

Mysabstinens

Jag vill mysa, kramas, skratta, le, pussas, gnosa, kittlas
Jag vill bara drunkna i dina ögon.. Inte i mina egna tårar
Jag vill inte vara utan dig
Jag vill ha dig här
Jag vill mysa

Beachmys

Jag har mysabstinens

Ett gott skratt förlänger livet

Ojoj, kalla mig lättroad, men såhär mycket har jag inte skrattat på väldigt länge!

http://www.youtube.com/watch?v=C8rjr4jmWd0&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=Qm1o4x2izp8&NR


Gravitation

Inte en gång, utan två gånger(!) fick jag känna på den där obarmhärtiga gravitationskraften! Först på väg till bussen imorse, och sen på väg till skjutsen hem från skolan! Ohääää! Jag har väl tur som inte fick några allvarligare men, tror inte ens att det var något vidare många som såg mina graciösa fall heller. Men varför sandar eller saltar inte kommunen!?

polarbear



Come away with me and we'll kiss
On a mountaintop
Come away with me
And I'll never stop loving you
And I want to wake up with the rain
Falling on a tin roof
While I'm safe there in your arms
So all I ask is for you
To come away with me in the night
Come away with me

Bedtime

Nu ska jag gå och lägga mig, med lugn i själen och en nybadad kropp. Var kanske sista gången jag badade badkar i vårat hus? Det ska snart ut och ersättas av en ny dusch! Visst, badkar är mys, men opraktiskt. Dusch är mycket praktiskt.            
                
Bathtub

Gonatt allihop!

/LilleLise

Everything has consequences

Nu har allt mitt stressande och all sömnbrist tagit ut sitt.. Åhh, vad jag inte orkar med att ha infektioner i kroppen! Nu ska jag lugna ner mig, inte hetsa upp mig för allting och försöka planera min vardag. Har inget allvarligt skolarbete den här veckan, vilket är en fördel. Ska försöka vila upp mig.

Norah Jones är upptäckt. Riktigt go "må-bra"-musik. Inger lugn.

Norah Jones
Norah Jones

Turn me on

Like a flower
Waiting to bloom
Like a lightbulb
In a dark room
I'm just sittin' here waiting for you
To come on home and
turn me on


Like the desert
Waiting for the rain
Like a school kid
Waiting for the spring
I'm just sitting here waiting for you
To come on home and
turn me on


My poor heart
It's been so dark
Since you've been gone
After all you're the one who turns me off
You're the only one who can
turn me back on


My Hi-fi is waiting for a new tune
My glass is waiting for some
fresh ice cubes
I'm just sitting here waiting for you
To come on home and
turn me on

Turn me on


One step closer

Jag bokade äntligen min resa igår kväll :) Det var riktigt mycket krångel och jag funderar ärligt på om min mage kommer klara av mer stress innan den kollapsar. Har sovit i fyra timmar, men vaknade av ångest att jag hade gjort mer fel.. Jag ska ju drömma om mys och palmer, inte planförseningar och misstag! åhh..

Hörde posten köra förbi innan för första gången någonsin. Den kommer alltid på nätterna (eller tidig morgon) på helgerna så jag lyckas alltid missa att höra den. På vardagarna kommer den först vid 11 :R

Jag längtar till torsdagen den 29.de mars :) Den dagen kommer att bli riktigt lång! Men det är det värt :)

Tired

Ja, fy vad trött jag är. Blir tidigt sänggående ikväll. Absolut. Kanske skulle få för mig att sno tven en stund för en gångs skull? Hmm, kan ju alltid kolla om det finns något intressant. Komma bort från datorn för ett tag. Ska nog göra ett försök ;)


Kitten in food

9 veckor, en dag, några timmar...

Pratade med dig precis och kom underfund med hur mycket jag saknar dig just nu.. Var och träffade din mor och gav henne din adress idag. Jag har inte varit i ditt hus på tre veckor! Inte träffat din mor på tre veckor! Inte sett ditt ansikte på tre veckor.. Jag fattar inte att tiden faktiskt inte står still, att den kan rulla fram med samma fart som innan är för mig en gåta. Men det gör den, för tiden går snabbt. Och nu är det bara en resebeställning, 9 veckor, en dag, några timmar, en hel flygresa med mellanlandningstider och några tullar emellan oss. I tal låter det mycket med det är bara 3 ggr så lång tid som vi redan varit ifrån varandra.


myslinggos

Rektorn ska väl ha tack för att han gav med sig, krävde visserligen tårar och min tragiska historia för att få honom att vekna, men nu har jag fått ledigt i alla fall. Ska man verkligen behöva dra upp allt som hänt en bara för att folk ska ge med sig? Han sa till mig att jag skulle åka ändå, även om jag inte fått ledigt, att CSN kanske drog in mitt bidrag en vecka eller månad men att det var det enda som skulle hända. Men hur kul är det? Då kan man väl likagärna få ledigt, det är väl bättre att de vet vart man är än att man är borta olovligt och ingen vet vad man håller på med? Men antagligen skulle man ha med hela familjen för att få beviljat. Verkligen allas högsta önskan när de ska åka och hälsa på sin pojkvän i två veckor :R Hade jag åkt ändå? Naturligtvis, men med oro och en önskan till mamma att hon ringde och sjukanmälde mig. Kalla mig proper och stud, men jag har mina principer.

Nu ska jag sätta mig med psykologin, blir väl studning in på nattimmarna, men jag är van ;) Har ju inte allt för mycket annat för mig.

"Fan vad du ser sliten ut, Lisa."

Ja, jag gör väl det.. Vad kan jag säga? Det är inte lätt att vara mig. Never has been..

Ska visst bli -10 grader i natt, äntligen lite köld ;) Bara det slipper blåsa så är det ok.

Nu har jag bara ett prov kvar sen är det ett litet uppehåll innan provströmmen drar igång igen. Ska bli skönt att slippa krav en stund i alla fall, eller ja, en vecka eller vad det nu blir, men den här helgen kommer jag vara alldeles ledig från skolarbete =) Hurrey!

Tidig morgon

Det var längesen jag gick upp vid 6 innan skolan, men idag var jag tvungen. Syster-yster ska nämligen till tandläkaren i Borås :R Men jag slapp faktiskt att åka med för som tur är så har jag jättetrevliga grannar som jag ska få åka med, och det inkluderar en trip till dagis =) Dagis är mys, där hade jag det bra i mina yngsta år.

Ha en bra dag alla! /LilleLise

Snö!

Snöbusen


Snö! Äntligen snö :) Den första snön invigdes med en, lite över en timmes, promenad. Snöbollar har formats och kastats på en mycket road Casper. Funderade på att göra en snöängel, men hoppade det när jag insåg att mina byxor skulle bli dyngesura. Snöovädret som spås nu framöver tycker jag dock att vi kan vara utan, har varit strömlöst nog i den gångna veckan. Nu ska jag ägna min uppmärksamhet till studeri. Morsning korsning!

En vecka

Veckan har gått snabbt. Innehållit strömavbrott, jobb, studning, samhällsprov, ekonomiprov, skratt och gråt. Att man kan ha så roligt när man "diskuterar" frierier ;) Haha, var roligt att få reda på att inte alla klasskompisarna är helt humorbefriade :P 

Har känt av mina oroliga magnerver igen.. All stress sätter sig i den och säger ifrån. Får hoppas att jag slipper magsår en gång till. En gång är redan för mycket..

Nu blir det en helg utan jobb, eller studierna är ju ett heltidsjobb, men inget jobb som inbringar pengar och innebär bilkörande och besök hos Kinnas alla gamla. Helgen kommer istället att ägnas till skolarbete.. Vad annars? :R Men det är nödvändigt om man ska nå någonstans.



Kollade lite citat och fann att Britney Spears inte är den mest bright'a person med talförmåga:

"Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika. "

"Om jag skulle vilja gifta mig med prins William? Jag skulle älska det. Vem vill inte bli prinsessa?"

"Var sjutton ligger det där Australien egentligen? "

..eller vem vet? Kanske stämmer citatet av Bert Karlsson om Bosse Ringholm?

"Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker."


http://www.ordsprak.se/sokresultat_ord.asp?kategori=60

Växthuseffekten

Fy vad jag hatar den!

Without yor embrace


161025-12

Don't you know it, babe
I'm only half a body without your embrace


 
Idag känner jag verkligen av att du inte är här.. Saknar dig, Marek.

Back to school

Tisdagen den nionde januari 2007 är det idag och det datumet betyder skolstart för vårterminen. Mycket nu de första veckorna. 5 prov inom det närmaste. Två böcker ska läsas och en inlämning i engelska C. Den ska inte slarvas med.. även om jag känner redan nu att den skulle kunna vara bättre än vad den kommer att bli. Men det kan väl egentligen allt ;)

Köpte tre tröjor igår ;P Behöver jag. Fast de såg nästan likadana ut och liknade allt annat i min garderob.. Orka bry sig. Dom är sköna ;)

Bye bye, Santa!

161025-11Nu är julegranen utslängd.. Merdelen utav allt annat som hör julen till med. Skönt att slippa se mer tomtar, men ljusen kommer man sakna. Till julgransplundring hör ju också att man äter det ätbara som har hängt i granen. Ett utav mina nyårslöften är att inte äta godis på hela året, men idag gjordes ett tvingat undantag. Marek fick nämligen mig, innan han åkte, att lova att äta upp chokladtomten, som hans syster hade med från Tyskland till jul, på granplundringsdagen eftersom jag nekades tillgång till den innan nyår ;) Annars skulle min stackars lille pojk ha dåligt samvete länge, länge.. och det kan man ju inte tillåta :P 
 Kindertomten ;P  --->

Big girls don't cry


missing

And I'm gonna miss you like a child misses their blanket
But I've got to get a move on with my life
It's time to be a big girl now
And big girls don't cry
Don't cry..

ojojoj..

Jobbade idag för första gången i år, första gången på en månad. Stressigt värre.. Nu ska vi hinna med allt på 5 timmar som vi innan gjort på 5,5. Kanske inte låter så hemskt. men tänk då att det är en halvtimme på varje person, och det enda vi har mindre är ett besök dit normalvis 2 åker och är i en halvtimme. Dessutom kan vad som helst hända. Som idag. Larm på larm, på larm.. Usch.. Det är sådanahär dagar man undrar varför man inte har sökt extrajobb på Hemköp eller nåt. Men, timmarna går i alla fall snabbt när man jobbar i hemtjänsten. Alltid något ;) Imorgon blir det upp och jobba klockan 7.00 igen, men bara i 3,5 timmar dock. Sen kanske Maria ska komma och hälsa på :) Var ett tag sedan vi träffades nu. Annars blir det väl kanske lite skolarbete, kan behövas. 

Vila i frid, Robert

161025-6


Utanför fönstret slår våren ut.
Marken blir grön igen.
Allt som var dött, väcks till liv,
det kan också vi.
Så länge vi andas.
Ute till havs styr en fiskebåt.
Längs en fri horisont.
Den gungar så tryggt in mot hamn
som jag i din famn.
Så länge vi älskar.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

Högt på ett berg står en katedral,
och pekar upp mot skyn.
Men det är för himlen i dig,
och jorden i mig
Vi älskar varandra.

Det är för oss solen går opp.
Lyser som guld, för kärlekens skull
Solen går upp, så oskuldsfull
Lyser på oss för kärlekens skull.

---

Lyser som guld, för kärlekens skull
Lyser på oss, för kärlekens skull


..och regnet öste ner

Kommer sakna dig något fruktansvärt, älskling


161025-2

Välkommen till LilleLise's blogg

Jaja.. Jag skulle ju inte falla för trenden med att skriva blogg på nätet. Men, trender är uppfunna för att falla för och efterfölja, och nu när det är nytt år så kan man ju lika gärna haka på. 
Så varsegoda, här har ni min alldeles egna blogg!


Året började med skumpa i hela ansiktet och raketer som verkade flyga åt alla håll.. förutom i den rätta riktiningen. Festen hölls i pojkvännens hus där ca 20 pers droppade in och ut medan 2006 led mot sitt slut och 2007 tog sin början.

De som någon gång under kvällen/natten infann sig till festligheterna:
Andrea, Anton, Malin, Tisse, Adrian, Råål, Skogis, Pitan, Mariella, Malmen, Marie, Solid, Bonnie, Stömberg, Jessica, August, okänd #1, okänd #2, Jesper, Roswall, Marek och jag. (maybe forgotten someone?)