Svenska skolsystemet

- ett skämt.

Ärligt talat. Det är helt rubbat! Andas andas. Och hur kan man anställa helt inkompetenta lärare?! Genom mina år i skolan så har jag haft helt suveräna, medelmåttiga och mer eller mindre kassa lärare, men det här året har nog tagit priset i variation av kompetenta lärare. 

Jag anser mig ha träffat på Marks mest mysko, ointresserade och helt kunskapslösa lärare det här året, och då skojar jag inte! Klädstilen är OMG :| , närvaron på lektionerna är lägre än låg, om man frågar något kan man se sig i stjärnorna efter ett svar och stavar som en kratta gör människan.. Vart är Sveriges lärarkår påväg?

Om man inser att man inte har någon passion längre, eller föråldrade kunskaper, i det ämne man lär ut, då får man väl antingen sluta eller göra nåt åt saken? Uppatera hårdisken kanske? Men nej nej.. Det går inte!

NB

Natasha Bedingfield har kommit med ett nytt album - me goes "happy face" :P Jättebra. Ger lite nostalgi då jag tänker på hennes gamla låtar. Lyssnade alltid på dem under de dagliga pendlingarna mellan hem och Borås. Har särskilda minnesbilder från Kinnarummarundan, och det var vääldigt längesedan nu.

image59

Wake up, smell the roses
Life is happening and you don't know it
Wake up, take a moment
Grab it in your hands... and own it!

Olidlig

Jupp, mycket olidig är jag idag! Eller, har inte varit det hela dagen, men sen jag lämnade skolan.

Kollade estettreornas musikalprojekt istället för att ha engelskalektion 
"RENT some HAIR in CHICAGO and get FAME while SINGIN' IN THE RAIN"

Mycket nöje! Väldigt bra! Magnifikt!

Samhällsplugg är dock värre. Gett upp för idag. Har två timmar imorgon till mitt förfogande, great...

Seg, tråkig och dryg

Sammanfattar dagen. Som förövrigt har varit morsdag. Fast den firades mestadels igår med en trip till Varberg och inkluderade god thaimat, vandring runt fästningen och en påhälsning i mosters stuga.

Var även och hälsade på i familjen Ecke's hus igår. Maria hade bakat bärpaj :P Mycket god.

image58

Today and tomorrow

Sångprovet gick sådär
Jag och Sara läste inte svenskabok
Casper och jag sprang
Städat har jag



Imorgon kommer älsklingen :)
Imorgon ska jag..
..äta lunch ute
..till doktorn
..hålla engelskatal

Sångprov

Tills imorgon ska jag kunna:
 - Idas sommarvisa
 - Den blomstertid nu kommer
 - Summertime
 - Båtlåt
 - Kom änglar
 - With a litte help from my friends 
 - Nu grönskar det
 - Balladen om Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind

Har rätt så bra koll på de 6 första, men hur ska hela Vreeswijk-låten kunna fasta?

Kalla den Änglamarken eller Himlajorden om du vill

Nu eller aldrig?
NU!
NU ska engelskatalet göras, NU ska det fanimej bli klart!
NU!



IB-barnen ska veta att det var väldigt trevligt att träffa dem i fredags.
...saknade dock en, oerhört mycket...




Ain't no sunshine when he's gone
It's not warm when he's away
Ain't no sunshine when he's gone
And he's always gone too long anytime
He goes away

image57

Imorgon...

...skulle jag vilja ha sovmorgon, men icke, jag ska iväg och jobba. Verklighetens sanning. Men efter det blir desto roligare. Då ska jag iväg till Borås och träffa de personer jag beundrar mest: mina forna IB-kollegor. Dom har orkat sig igenom 3 år av IB - stress, press och hårt arbete - och nu sina exams. Jag är så fruktansvärt stolt över er! ..men samtidigt stinger det till lite. Jag vill också ha den där känslan "jag har klarat det", men nu är det definitivt över. Nu ska all energi läggas på mitt sista år, nå dom där betygen som jag vill ha, och hoppas att det räcker för att ta mig dit jag vill. Man kan om man vill för "det sitter i huvudet"!


image55

Helgen

Inflyttningsfest
Grillkväll
Melodifestivalen
Jobb
Internetproblem
Eurovision
Skolarbete





...helvete

12 timmar matte

Japp.
Plugg från klockan 16 till 24-snåret igår och nationellt prov från 8.15 till 12.15 idag.
Det funkade. I alla fall det mesta.




Trevligt att träffa Adrian idag :)

Books and mathematics

Det är väl bland det bästa som finns? Ibland i alla fall. Jag är igång och läser igen :P Var på tok för längesen jag läste en bok för bara min egen vinning och välmående. Längtar till juli, då kommer Harry Potter vara prioritet #1 :) Eller ja, boken kommer ut i handeln den 21 juli, och jag är inte den som står och krafsar på dörren till bokhandeln, så den blir väl läst i augusti när jag har sommarlov på riktigt!

image53


Idag har jag låtit mig själv försvinna in i matematikens underliga värld, roligt när det funkar, förjävligt när det blir fel. Nationella kommer inte gå såå bra.. Tyvärr!


image54

Definitely not...

Jogging

Femte gången jag joggar på en vecka idag. Jag har ALDRIG joggat innan, och heller inte förstått mig på det fascinerande med jogging. Gör jag inte nu heller ska jag väl erkänna, men det funkar. Att jag blir tvingad till att jogga är en sak, det har jag blivit vid två utav tillfällena, men det betyder att jag joggat själv, på eget initiativ, tre utav gångerna!

image52


Jag är stolt. Riktigt stolt. Och tacksam, skall tilläggas. Jag är långt ifrån en slipad joggare men om inte Sara hade funnits så hade jag aldrig ens upptäckt att jag KAN jogga. Hemsk och hård är hon, viker inte en millimeter, men man ska inte dalta heller, och även om jag klagar Sara, så är jag i alla fall tacksam efteråt :)

image51

"Det ska va gôtt å leva, annars kan det kvitta!"

Lever gör man ändå, även om livet inte är "gôtt". Fakta att acceptera. Deal with it!

Imorgon ska jag:
1. Börja mitt nya liv (som så många gånger förr)
2. Ta tag i skolarbetet (som aldrig lyckas)
3. Motionera (på ett eller annat vis)

image50

Smoothie

Jorgubbssmoothie - mmmm :P Favoriten är blåbärssmoothie, men man tager vad man haver och jorgubb funkar fint :) Skulle smakat med en muffins med, men brist på sånt resulterade i - no muffin.

image49

Det ultimata mellanmålet?

IB-Exams

Imorgon börjar IB-exams. Jag hade sannerligen varit ett nervvrak, det kan jag garantera. Haha, hade varit kul och gå dit och sätta sig nu, kolla om man kommer ihåg ett dugg av all business och kemi. Är nog dock inte så kul för er som det är allvar för. Nu är det allt som lärts in under 3 år som ska tas fram och användas under endast några timmar. Men vad glada ni kommer vara när det är över, när ni kan andas ut och veta att det är över på riktigt. Att ni har tagit er igenom en utav de mest krävande gymnasieprogrammen som går att välja här i Sverige. Jag kommer hålla tummarna och tänka på er den här månaden. Men jag vet att ni klarar det!