Äntligen

Äntligen har jag fått ändan ur huset och gått och köpt mig ett månadskort på Corpus. Tränade gjorde jag med, och det känns. Både psykiskt och fysiskt. Sådär gott trött är jag som man bara blir av träning (hmm, finns nog lite annat som kan få en sådär gott trött med ;), men med träning kommer blodsockerras, redan varit låg två gånger. Hoppas att jag får sova i natt. Annars var det underbart att vara tillbaka där, träffa lite folk, jag är nog en såndär gruppträningsmänniska, mycket roligare än att kämpa på själv ute i snömodden. Sara och jag har redan börjat planera helgen och kommande vecka :P


OBS!

Min syster är brunett!

Yeeeees!

Efter 30 minuter i telefon kom jag äntligen fram och fick reda på att det är inga problem :D Jag behöver bara ha bokningskoden, inte pappas kort, när jag ska flyga så fixar allt sig :) Här har jag gått och haft ont i magen för ingenting. Nu är det bara att vänta på intygen ifrån sjukhuset. Och om inte dom har kommit innan måndag nästa vecka, då blir det att sätta sig vid telefonen igen. Fast till sjukhuset brukar det inte vara några telefonköer. Sen ska det packas och fixas för om fyra veckor ska det vara färdigpackat, jag ska ha ätit min lilla tårtbit och vara redo att åka. Ihh! Jag längtar.. Svenskan var såå tråkig idag, engelskan med så jag satt och drömde bort.

Fyra veckor tills jag fyller 19. Det är väl inget roligt att fylla? Inget speciellt, betyder bara att tandvården skrattar för att det är sista året dom behöver ta hand om ens tansemannar. Det är ju det året man ska ta studenten och gå på balen, men icke! Det får vänta ett år, tills jag är 20, och det är väl kanske roligare att fylla, i alla fall för en del, jag vet att Sara och Sara blir glada den dagen jag fyller 20 ;)

Jag måste fixa så mycket i mars. Tror att jag ska ta det lugnt med pengatjänandet, får upptas efter jag kommit hem. Blir nog bra. Usch, ingen idé att jag planerar något, håller mig aldrig till den planen ändå. Fast jag är stolt att jag denna veckan faktiskt gjort mycket skolarbete i förväg. Eller ja, skrivit två inlämningsuppgifter. Har engelskauppsats kvar :R Gräs, fast första draft är ändå inget att lägga ner möda på.


Telefonkö

Första gången jag är med om en telefonkö. "Tack för att du väntar, våra säljare är fortfarande upptagna, var vänlig dröj kvar och vi tar emot ditt samtal så fort som möjligt." Kan den meningen utantill nu efter 15 minuter.. Var inte helt oförberedd dock. Har läst att Lufthansa inte har den bästa telefonservicen.  Men men, jag får väl vänta, musiken är kanske inte den mest uppmuntrande, men jag kan inte tänka mig att försäkringskassans musik är bättre.


Mobbad

Jag blir mobbad för att jag har en lärare som bryr sig. Ok, han satte upp en lapp på mitt skåp "Vaaah? Vet han vart du har ditt skåp?!" Han skickade ett sms "Öhh, har han ditt nummer??" och ringde fyra gånger "Va det jobbet som ringde eller?" "Nä, det var Peter" "Vaah? Ringer han till dig!?" Nu har jag allt satt griller i huvudet på Sara och Sara. Nu kickade deras fantasier igång. Hehe, dom är roliga dom ;)

Engelska snart, sista lektionen, gottigott. Skulle egentligen haft samhäll också, men det var ju läraren så snäll och informerade mig om att den var inställd. Ska ta och plugga en timme istället. Välbehövligt.


Nu går vi Sauwra!

Översvämning och isregn

Jag längtar tillbaka till IB.. Fan ta mig! Jag vill vara tillsammans med dem och uppleva det de upplever ..men jag vill inte ha den pressen. Det var den jag ville välja bort och så tvingades jag, naturligtvis, att välja bort allt det andra med. Samtidigt som jag är helt övertygad om att jag gjorde rätt och trivs med min nuvarande studiesituation så kan jag inte sluta fundera på hur det kunde varit.. Men det får jag aldrig veta nu. Kanske lika bra, vem vet hur den verkligheten kunde sett ut? Jag hade nog inte mått prima..

Sladdade runt i Kinna nu när jag jobbade i kväll. Isgata pga isregn. Höll på att köra ur polisrondellen på helt fel ställe. Hade väl varit kul att köra rakt in i en vägskylt? Njää.. Att det kan vara så kul att sladda :P Tycker inte alls om det när man sitter brevid, men när man kör själv då är det annat ;) Då är det helskoj!

Upp klockan 6 imorgon, jobb, jobb, jobb! Håll tummarna att jag inte blir magsjuk. Jag slipper visserligen komma i direktkontakt med de magsjuka vårdtagarna, så det ser ju på så vis rätt ljust ut för min del. Har min diabetes att tacka, om jag får magsjuka så är det i princip direkt till sjukhuset om blodsockret sjunker eller vägrar sjunka. Inte trevligt.. Har kurerat mig med avslagen cola och 15 vitpepparkorn för säkerhets skull ;)

Saknar min mys, väldigt mycket.. Inte långt kvar nu innan jag åker, visserligen lite mer än 4 veckor, men tiden går ju något herrans snabbt! Mycket som ska göras innan dess, speciellt i skolan. I morgon ska jag göra en insats för historian. Fick reda på i fredags att det är provdax på måndag morgon, sehr gut!

Me

161025-30

Zen family

Zen blue

Min högsta önskan just nu. En "Creative Zen V Plus" Blir till att köpa nästa helg :) ..förhoppningsvis. Funderat länge och väl, antingen en sådan eller en iPod, men vad ska jag med en iPod till? Hmm.. Jag dras mer till den här. Därför blir det en sådan här. Är väl i och för sig inget mysigt skrollhjul på denna, men jag tror att jag klarar mig bra utan det. Alla alternativ är bättre än min nuvarande som är invirad i tejp!


Zen family

Mona Lisa, vad är det du döljer?

Mona Lisa

Sitter i datasalen och ska egentligen ha datakunskap med den väldigt mysko läraren Mona Lisa (ej porträtterad ovanför). Hon är bara helt försvunnen ibland, och när hon väl är här, då är hon helt weird. Ingen som förstår varför hon har utbildat sig till datalärare, för hon kan absolut ingenting om datorer förutom hur man använder vissa program i den, och knappt det heller för den delen. Vi ska antagligen ha prov nästa vecka men ingen förstår på vad? Word, ja, men vad vill hon att vi ska prestera? Tabbar kanske?

Orörd snö där vargavintern drar fram

Told you so. Vargavinter i slutet av februari. Gläk. Kunde vi klarat oss utan. Klart att snön är vacker, särskilt när den får ligga sådär orörd och gnistrande vit, men inte nu! Den tiden är förbi.. Nu ska vi ha vår!

Jag har blivit beroende.. Av Justin Timberlake! Gaah! "What goes around, comes back around" Kan inte sluta lyssna. Ihhh! Sara ta med mig till konserten i sommar!

Just nu lever jag på Stefanies lycka, ja, hon har verkligen den tendensen att smitta av sig när hon är glad :) Först beskedet om att hon blev antagen till hotellskolan i Holland, och sen nu att hennes amerikanske pojkvän klarade sitt amerikanska medborgarskapstest som gör att han kommer komma hit när det är dags för balen i Borås. Hon har verkligen "flow" den tjejen :)

Shit, nästa vecka kommer bli trög. Jag kommer i princip bara komma hem och sova. Ska jobba kvällen tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Sen blir det säkert jobb den helgen med, men det är en annan femma. Tur att det inte är några gigantiskt hemska prov på schemat inom det närmaste.

Nepp, nu ska jag sova, skulle jag gjort för ett tag sen, men allt drar ut på tiden. Nighty!

"Det är generation Grynet som växer upp nu"

Citerar ur BT idag. Det var det bästa jag läst på länge. För alla kommer väl ihåg Grynet? "Helt sjukt bra!"-rosaglittrande "never-want-to-grow-up"-tjejen på SVT. Elin nåt hette hon kanske.. "Ta ingen skit!" var väl i alla fall hennes filosofi. Så som jag ser det har "generation Grynet" twistat detta till "Säg inte åt mig vad och hur jag ska göra, jag kan allt och vet bäst själv", vilket är två helt olika saker.


Kommer vi bara leva i 30 år till? Hmm, hoppas inte det. Enligt NASA kan ju så va fallet.
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1005144,00.html 
Känns konstigt när man tänker på det.. Att allt liv skulle upphöra. Inte ett ljud, inte ett knyst, inga andetag...
Skrämmande.


Var hos polisen idag och blev rånad på 400 spänn.. Det är vad ett nytt pass kostar. Var tvunget. Lika bra att fixa allt när man ska åka till det mest om-sig-och-kring-sig landet i världen.


Var även och åt god Thai-mat med Malin idag. Trevligt, trevligt och gott, gott! Eller för att citera syster:
"Mums-mums!"

Muffins

Muffins

Bakade muffins idag :) Fick ett ryck i morse och parkerade mig i köket. Blåbärsmuffins och äpplemuffins. Förstnämnda var dagens vinnare och även de som gjorde sig bäst på bild. Använde muffinsformen som jag fick utav Maria i torsdags :) Mycket smart uppfinning, slippa krångla med lösa pappersformar.

Börjar jobba om 45 minuter och först ska syrran köras. Ha en bra kväll alla! //LilleLise

The Guru

Rolig film. Har alltid velat se den, och nu fick jag tillfälle.

...tror att jag håller på att bli sjuk. Kroppen kämpar förbrilt mot nån slags infektion eller virus i alla fall.
Det känns.

Sjunker

Jag är trött. Jag har ångest. Jag känner oro. Jag är deprimerad.

Jag gick och slängde sopor hos en vårdtagare idag, var tvungen att gå en bit för att göra detta, och under denna promenad kom jag fram till att mitt liv ser likadant ut varje dag. Eller ja, jag har två olika dagar.
Antingen går jag i skolan, eller så jobbar jag.
That's it, och jag finner mig i det, har liksom aldrig riktigt reflekterat över det.
Men idag kom jag på att mitt liv är tråkigt.
Väljer det väl kanske själv, men jag har som sagt aldrig haft ont av min tillvaro innan.
Måste ha varit något undermedvetet som trängt upp.
...and here I go again, perfekta psykologieleven :R
Anledningen är väl att

Jag saknar...

I'm free!

GuardianEn sådanhär mackapär har jag haft i 3 hela dygn nu. Väldigt smart, men orimligt klumpig. Gott att kunna se blodsockret utan att sticka sig i fingrarna, men sanningen är att jag har nog tagit mer prover i fingrarna nu än vad jag gjort på många år! Den mätte nämligen inte riktigt rätt. Typ +/- 1-2 enheter. Det gör mycket i frågan om man är låg eller inte. Men nu är den borttagen och jag har rodnader och klister som minnesmärken på magen.

Maria var här igår :) Mycket trevligt! Synd att jag blev inringd att jobba med så kort varsel, men vi får ta och träffas snart igen. Ska jobba hela helgen nu.. Börjar om två timmar. Tur att de flesta av dem man besöker är tacksamma mot en när man kommer. Blir mycket roligare då.

Träningsvärk

Ojojoj. Träningsvärk, jag säger då det. För sinnet är det en oerhört älskvärd smärta, för det fysiska, lite mindre, men ändå helt ok. Det känns att man har gjort något som man kan vara stolt över i alla fall. Att få träningsvärk efter att ha improvisationstränat på måfå i ca 40 minuter kryddar även lite extra :P I like it!

Japp japp, om 6 veckor är jag på väg att landa på Amerikanskt territorium, det ni! Jag längtar..

Love as it should be

Love as it should be


Tredje Alla Hjärtans Dag då jag har någon som verkligen betyder något sådär alldeles speciellt. Sorgligt nog är han sisådär ett halvt jordklot bort, vilket gör att allt det där med mys, middag och nån liten söt present gick bort idag. Istället har jag shoppat, tränat, lagt en ansiktsmask och unnat mig mörk choklad (jag vet, jag ska inte äta godis, men kallar man 86% mörk choklad för godis? njää ;P) som allihop "benefittar" i alla fall mitt hjärta :)



Till Marek: Jag älskar dig


Vad gör jag uppe så tidigt idag?

Jo. Blodsockermackapären har ropat på mig och bett mig att gå upp sen klockan 5.30 för att jag är låg. Vakade 5.30 första gången men tänkte att "ähh, det går upp igen". Pendlade faktiskt en stund på runt 3.6-3.2 kan jag se i historiken nu, men så larmade den igen för en halvtimme sen. Konstigt att jag inte kände det. Men men, nu har jag i alla fall ätit en banan så jag ska återvända till sängen, ta och föröka vila en timme till innan jag ska upp.

Have a nice day everyone!

Jobb, jobb och mockafjong

Var uppe på sjukhuset idag och fick en Guardian-blodsockermätare som betstår av en nål insatt i magen, en sensor fastklistrad på magen och en stor mottagare, lite bökigt, men jag kan se hur blodsockret ligger dygnet runt nu i tre dagar utan att sticka mig i fingret. Den säger till mig när jag är låg och när jag är hög. Dessvärre har blodsockret pendlat väldigt idag, får hoppas att kurvorna är bättre imorgon.

Jag som inte skulle jobba något på lovet ;) Har jobbat hela helgen, igår och så ska jag jobba fredag, lördag och söndag. Money's always funny. Väntar med förtjusning på utbetalningen av lönen i mars :P Passar väldigt bra att få den 2 dagar innan jag åker iväg :) Great great great!

Alla Hjärtans Dag imorgon. Och vad ska jag göra? Jo, shoppa ;) Kan ju glädja hjärtat lite kanske. Hittade faktiskt ett par byxor (do the big wave!) och två kortärmade, mycket fina, skjortor idag, enda minuset är att de är lite korta i magen, inte till någons fördel, men dom var ju så fina annars så dom hamnade i mina klor ;)


Isprinsessa

Igår var jag ute på isen för första gången den här vintern. Underbart väder och en helfrusen sjö under mina fötter =) Sen blev det varm nyponsoppa. Jag gillar kalla, vackra vinterdagar. Det är mysigt.

Ljusglimtar

Fick mail från min gamla svenskalärare och han meddelade att jag ska få ett betyg av honom :D Jag har stora förväntningar då jag väntades nå "minst en sexa" i slutbetyg på IB, så om det blir mindre än motsvarande i svenska systemet, då blir jag obeskrivligt besviken och kommer förbanna den annars helt underbara svenskaläraren Anders till förbarmelsen.

Solen lyser helt underbart och jag skall till skolan för två lektioners skull, orkade inte riktigt imorse, men nu är jag på fötter igen, lika bra att gå dit. Kan ju missa något av intresse, dessutom så behöver jag ha lite böcker för lovet. Kan ju få en impuls att studa lite?

Maria har försökt hjälpa mig med min dator så gott det går, men den verkar definitivt strejka, tack ändå :) Datorer och jag funkar ibland, basics, men inte avancerade grejor.

Morsning!

Everything goes down from here

Lika bra att gå och gräva sig en grav? Ärligt talat, jag orkar inte. Hela denna veckan har varit rent ut sagt förjävlig. Började väl egentligen redan förra veckan. Hur kan jävla IB klanta till det så? Till råga på allt skickar dom ömdömen till ämnen jag absolut inte behöver. Det där fanskapet Fredrik Moberg förföljer mig, jag behöver inte än en gång veta att arslet hatar mig och tycker att jag inte duger någonting till. Jag vet att jag suger i kemi, men jag är inte så dålig som de pappren säger mig. Förbannade människa! Jag hoppas att jag får se de andra omdömena innan någon säger något definitivt med dem. Det är ju löjligt, man betygsätts ju på helt olika grunder i så fall. Men orka läsa 300 poäng extra nån gång, och när är nån gång? Inte nästa år i alla fall. Jag får väl hoppas på att tenta av dem. Kanske betala 500 spänn per prov? :R Är det ens lagligt att ta betalt för?

Ska egentligen sitta och studera till historian nu, men nada motivation... Jag vill bara sova. Undra när jag tas in på psyket och får min första diagnos. Schizofreni eller manodepression kanske? Blev lite biten av psykologilektionen idag. Sry.. Ska väl vara glad att jag tar mig igenom den kursen excellent i alla fall och att mina provresultat faktiskt håller kvalité fortfarande.. Men det är väl bara en tidsfråga när den trenden skall till att brytas med.


Snälla, ge mig en kram någon, jag i desperat behov efter en...

Apatisk

Beskriver min dag bra.

Vaknade, mådde illa, stannade hemma. Jävla diabetes.. Det är dagar då den inte märks och dagar då den gör sig påmind och hatas. Varför just jag?

Har sett första avsnittet av Ugly Betty nu. Alla säger ju att det ska vara så bra. Påminde väldigt mycket om "The Devil wears Prada", men jag väntar ivrigt på nästkommande.

Fan, spillde precis te i min engelska ordbok :R Let me present to you: Miss Clumsy!



I've been having dreams and visions
In them you are always standing
Right beside me
I reach out for your hand
To see your arms extending
Outstretched towards me


By your light
Others pale by comparison

missing


Särstavning och Pamelo

Jag är glad att jag blev räddad ur det där träsket. Den enda bieffekten är att "Man blir som man umgås". Jag är numera helt allergisk mot särstavningar (ok, jag erkänner, det kan även hända att jag gör fel, men det är inte ofta!). Ser dem jämt! I reklamer, i skolkamraternas böcker, i läroböcker(!), i andras bloggar! Det är väl helt uppenbart att detta är helt fel? - "En brun hårig flicka stod vid en bar disk och pratade med en sjuk gymnast."


http://www.avigsidan.com/avigsidan/om_sarskrivn.html




Uhh, känner mig helt nedslagen idag. Gillar inte förkylningar som bara bryter ut halvt, kan väl komma med dunder och brak och sen gå över, eller? Skulle haft sovmorgon till 10.30 imorgon, men den blir jag väl inte unnad.. Jaja, har i alla fall ätit Pamelo idag för första gången. En stor citrusfrukt med rosa fruktkött. Smakade ungefär som grapefrukt; alltså inte helt fantastiskt.

Ciao!

History

Oh vad jag gillar det svenska gymnasiesystemet över IB! Det här är ju i princip som högstadiet. Plugga till proven och glömma allt dagen efter. Min filosofi! Bara man kan när man ska så ordar det sig. Visst, kunskaper ska man ta till vara på, men om man ska jobba som dietist, är det en merit att jag vet allt om Kalmarunionen då? Nepp, spara det viktiga, radera det helt onödiga. Det har i alla fall funkat riktigt bra för mig hittills ;)


Åhhh!

ORKA IQ-BEFRIADE MÄNNISKOR!!


Vad är det för fel på de yngre generationerna!? Jag orkar inte!! Ok, jag har en dålig dag, ska hon behöva komma och göra den värre!? Bara för att jag inte tycker att det är helt ok att hon tar mina grejer, utan att fråga. Sliter ut mina grejer i förtid, utan att be om lov. Sitter vid min dator utan att ens höra sig för om det är ok! Visst, jag är inte hemma, men va fan, orka logga in jämt och se "Du har 221 olästa mail" - Jag har inte 221 olästa mail! Jag har inte ett enda oläst mail! Hon loggar in på msn fast hon har ett helt fungerande msn själv! Åhhh! Och vad mer!? Jo, hon snodde tillbaka webcamen, som hon inte har någon som helst användnig för! Den funkar för fan inte på hennes dator! Nu kommer jag aldrig köra henne mer, aldrig vänta på henne på morgonen, inte låna ut det minsta. Det kan hon gott ha, otacksamma människa!

Jag älskar dig, Marek Behrendt

Två år har passerat. Två hela år har jag fått vara en del av ditt liv. Två  underbara år.

Jag har fått uppleva så mycket tillsammans med dig. Upptäckt och lärt mig saker som jag antar att jag aldrig hade lärt mig annars. Det är inte alla som vet vad en nosemanual, frontflip eller boardslide är, men jag vet :) Om det inte varit för dig så hade jag väl aldrig lärt mig att sluta hicka. Det var du som gjorde O'boy till en speciell dryck, för just den O'boyen räddade antagligen mitt liv i dubbel mening. Innan jag mötte dig så hade inte varje dag en mening, men det har den nu. Och vet du vad du har fått mig att upptäcka och lära mig mest om? Du har lärt mig vad kärlek är. Du har gett mig den där underbara känslan i magen som kommer så fort jag ser dig, hör dig, tänker på dig, är med dig. 

Jag älskar dig Marek

Beachmys

Chemistry was crazy from the get go
Neither one of us knew why
We didn't build nothing overnight
'Cause a love like this takes some time
People swore it off as a phase
Said we can’t see that
Now from top to bottom
They see that we did that
It’s so true that
We’ve been through it
We got real sh**
See baby we been

Too strong for too long and I can’t be without you baby
And I’ll be waiting up until you get home 'cause I can’t sleep without you baby

Hugin'

"Ich kenne nichts, das so schön ist wie du"


In school

Sitter i infan, med långeSara, lilleSara har åkt iväg. Skolkis :P ..men det får man ibland ;)

Idag har familjen planerat att åka till stora sta'n (a.k.a Borås). Headset och förhoppningsvis något användbart i klädväg ska inhandlas.

Jobba imorgon.. 8-16.15. Kind of tough, but money is needed. Blir nog väl, dagarna går förhållandevis snabbt när man flänger runt i hemtjänsten.

Men innan dess så väntar naturkunskap och företagsekonomi som ska genomlidas.

Hej hopp!
/LilleLise

Grattis på födelsedagen, älskling!

Idag fyller du 21 år. Äntligen klassad som myndig i staterna. Jag antar att du är rätt glad, eller, jag törs säga att jag vet att du är glad :) Hoppas att du har en bra dag och en trevlig kväll. Grattis mys!


Karusellmys